Különleges projektek

Orbán Viktor felháborodva válaszolt az ellenzéki képviselőnek: „Hát ezt hogy képzeli?”

09 április
679
3millió

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés hétfői, estébe nyúló ülésén az azonnali kérdések órájában válaszolt az ellenzéki képviselők kérdéseire.

Kálmán Olga arról beszélt, Orbán Viktor azt állítja, hogy fogalma sincs „arról a pedofilhálózatról, ami átszövi az ön kormányát, pártját”. A DK képviselője a családi és a politikai „véletlenek” tisztázására is kérte a miniszterelnököt, Balog Zoltán püspököt is emlegetve.

Kérdezem hát miniszterelnök urat, meddig nézi még hülyének az embereket? Meddig érnek a pedofilhálózat szálai, mi volt az ön személyes szerepe a pedofilsegítő kegyelmében?

– tette fel a kérdést Kálmán Olga.

„A provokatív megjegyzéseket visszautasítom. A kormány számára sosem volt kérdés a pedofília ügye, a kormány mindig is mindent megtett annak érdekében, hogy megvédje a gyermekeket. A kormánynál és nálam is pedofiloknak nem volt, nincs és nem is lesz kegyelem” – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő arra is felhívta a figyelmet, hogy a baloldal nevezte ki a bicskei gyermekotthon élére az igazgatót, „önök tartották ott”. A vizsgálat 2011-ben még nem vezetett eredményre, ennek a feldolgozása tanulságos lesz, „de nem adtuk fel, mert 2016-ban ismét eljárást indítottunk, ami eredményre vezetett”.

Ha gombás körömbetegségben szenved, olvassa el ezt!
19 aug.
322
1millió

Önök hol voltak húsz évig, ha nekünk kellett eltakarítani azt, amit itt hagytak?

– kérdezett vissza Orbán Viktor.

Kálmán Olga válaszában kijelentette, hogy Orbán Viktor „döntött a pedofilsegítő kegyelméről”, majd azt állította, hogy „ön az egyik legmocskosabb bűn elkövetőjét védi”. Orbán Viktor leszögezte, az érintettek lemondtak, a kérdésekkel hozzájuk lehet fordulni, majd feltette a kérdést, tudják-e, 2010-ben hány pedofil bűnöző volt börtönben? 81, míg 2024-ben ez a szám 663, „miről beszélnek”?

„Kegyelmet a köztársasági elnök adott, hogy miért tette, ő tud válaszolni”

Tompos Márton szerint van még egy fontos tisztázatlan kérdés: „Erre a kérdésre világít rá az a felvétel, amin ön szerepel a bicskei igazgatóval egy kampányeseményen. Ez 2002-es felvétel, de az ön családjának céges ügyvédje védte az igazgatót a perben. A kegyelmet kapott helyettes az ön öccsének birkózóegyesületével dolgozott együtt Bicskén, és járt az ön által alapított Puskás Akadémián. Miniszterelnök úr, a kérdés az, hogy önnek személyesen milyen kapcsolata volt ehhez a két emberhez?” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Miért kapott kegyelmet K. Endre? Erre az egy dologra legyen szíves válaszolni

Hogyan kell kezelni a körömgombát?
19 aug.
307
1millió

– kérte a momentumos képviselő.

Orbán Viktor újra hangsúlyozta:

Kegyelmet a köztársasági elnök adott, hogy ezt miért tette, egyedül ő tud válaszolni. Nem vagyunk felhatalmazva, hogy a köztársasági elnök helyett bármely kérdésre válaszoljunk. A kormány az elé kerülő ügyekben megalapozottan jár el. Pedofilkérdésekben kegyelem helye nincs.

A miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldal nem segítette a kormányt a pedofilellenes törvénykezésben, „ha valaki pedofilokat rejtegetett, azok önök voltak”.

Tompos Márton ezután arról érdeklődött, hogy mit fognak tenni a gyermekek esetében az emberhez méltó körülményekért, az oktatásért, valamint azért, hogy minden gyermek bizalommal fordulhasson valakihez, ha bántják.

Orbán Viktor arra kérte a momentumos képviselőt, hogy tekintse át a 2010 óta hozott intézkedéseket, „a magyar gyermekvédelmi rendszer ma sokkal erősebb, mint amilyen 2010-ben volt, már csak azért is, mert azt az ötszáz bűnözőt, akiket önök engedtek járkálni szabadon, mi bezártuk”, valamint a gyermekvédelem költségvetési támogatása négyszer akkora, mint volt, „a fizetések nem mondom, hogy jók, de jóval magasabbak, mint az önök idején voltak”.

Parazitológus: "Ha papillómák vannak a nyakán, a mellkasán vagy a hónalján, azonnal hagyja abba a...
19 ápr.
594
2millió

„Az a megjegyzés, hogy nem törődünk ezzel a területtel, méltánytalan”

Ander Balázs hangsúlyozta, a gyermek felelősség, ezért a felelős gyermekvállalás kérdése sem lehet tabu, „valahol itt kezdődne az igazi gyermekvédelem”. A jobbikos képviselő szerint megvan az állam feladata is, ezért 2021-ben egyedüli ellenzéki pártként támogatták a gyermekvédelmi törvényt,

mi nem akarunk semmilyen pedofil gazembert szabadon látni, legyen az NER-es, vagy nem NER-es.

„Ön hagyta jóvá Varga Judit ellenjegyzését?”

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője arról érdeklődött, Orbán Viktor jóváhagyása után ellenjegyezte-e Varga Judit igazságügyi miniszterként K. Endre elnöki kegyelmét.

Orbán Viktor világossá tette:

A kormány ezt a kérdést nem tárgyalta, ha tárgyalta volna, sosem született volna meg a kegyelmi ítélet. Varga Juditnak azért kellett távoznia, mert ellenjegyezte azt, amit nem kellett volna ellenjegyeznie.

A kormányfő elmondta azt is, hogy minden vizsgálatot támogatnak az ügyben.

A férjemnek 2 éve nem volt merevedése, most meg 7-szer van egy éjszaka! Anyám azt tanácsolta, hogy tegyek három cseppet a teájába...
19 ápr.
570
2millió

Viszontválaszában Ander Balázs arról beszélt, hogy az átvilágítást támogatni fogják, mert fontos, hogy megfelelő emberek kerüljenek ezekre a posztokra, „de nem volt szó a fluktuációról, a munkaerőhiányról. Nagyobb volumenben kellene gondolkodni”, szerinte „valódi gyermekvédelemről beszélni Magyarországon nem lehet”.

Orbán Viktor az utolsó „és méltánytalan” megjegyzést leszámítva egyetértett, de a 2010-es kormányváltás időszakához képest a gyermekvédelmi intézményekre a költségvetési támogatás összegét négyszeresére emelték, „az a megjegyzés, hogy nem törődünk ezzel a területtel, méltánytalan. Sok még a tennivaló, dolgozunk is”.

„Mi támogatjuk a törvények szigorítását, a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni minél keményebb fellépést, de szükség lenne a megelőzésre és az áldozatsegítésre. Egy szót nem áldozott erre” –fogalmazott Ander Balázs.

Válaszában Orbán Viktor közölte:

Nincs vitám önnel. Az áldozatsegítés ügyében annyiban lehetne méltányosabb, hogy áldozatsegítő központokat ebben az országban a mi kormányunk hozott létre.

A kormányfő elmondta azt is, minden szigorítást megfontolnak, és kérik a javaslataik támogatását, „a belügyminiszter világos utasítást kapott arra, hogy minden gyermekvédelemmel foglalkozó intézményt át kell világítani”, mert úgy néz ki, hogy ezek eddig nem voltak elég alaposak.

Szex 2 órán át, 3 perc helyett. Fedezd fel a titkot
19 aug.
368
1millió

Alkotmányos jog lesz a készpénzhasználat?

Toroczkai László azzal kezdte, hogy

miniszterelnök úr, úgy tűnik, önök mindig a bankok és a bankárok oldalán állnak a magyar emberekkel szemben.

A Mi Hazánk elnöke azt kérdezte, miért van az, hogy a kormány leszavazta a Mi Hazánk Mozgalom készpénzhasználathoz fűződő jogokat érintő előterjesztését.

„Tényleg nem értjük egymást. Minden jel szerint szorul vissza a készpénzhasználat” – vágott vissza Toroczkai László, konkrét példaként említve a Volánbuszt és egy fesztivált. A Mi Hazánk az alkotmányba foglalná a készpénzhasználat jogát, de a kormánypártiak tárgysorozatba sem engedték venni a kérdést.

„Mi a készpénzhasználat mellett vagyunk, ezért nem szükséges jogi védelmet nyújtani azon túl, ami van. Ha önök azt gondolják, ezt érdemes alkotmányos szintre emelni, nem leszünk akadályai ennek” – jelezte Orbán Viktor, hozzátéve: a különböző rendezvényeknél azért küszöbölik ki a készpénzhasználatot, hogy saját fizetési rendszert csináljanak, és ne a bankok kártyáit használják.

Tegye csak egyszer, és örökre megszünteti a térdfájdalmat
19 aug.
742
3millió

„Hát ezt hogy képzeli?”

Jámbor András szerint az a helyzet, hogy a bicskei pedofil bűnelkövető azért került börtönbe, mert az egyik áldozat öngyilkos lett, és más áldozatok feljelentették az igazgatót, „legalább ezeknek az áldozatoknak a tettét ne vegyék el tőlük, ne próbálják a helyzetet kisajátítani”.

A Párbeszéd képviselője a végrehajtás rendszerét megjavításra valónak ítélte, valamint jelezte:

Miniszterelnök úrnak egyetlen tollvonásába kerülne, hogy holnaptól 1500 forintnál több jusson a gyermekekre.

Orbán Viktor semmi akadályát nem látta annak, hogy a végrehajtás rendszerét átvizsgálják, „én csak arra emlékszem, hogy mintha a végrehajtásnál a részletfizetési lehetőséget éppen mi vezettük volna be”, amivel segítik a végrehajtás alá kerülő embereket.

A kormányfő úgy látja, pénzügyi szempontból is át lehet tekinteni a gyermekvédelmi intézményeket, de ez nem függ össze a pedofilüggyel, először az utóbbit tegyék rendbe, aztán álljanak neki hosszabb távon is kiszámítható, tisztességes működési feltételek megteremtésének.

Jámbor András erre válaszul azt vetette fel, az a kérdés, hogy vannak-e olyan autonóm emberek a gyermekotthonokban, akik cselekedni mernek, „ezért a bérkérdés nem csak a fizetésről szól, ha jól megfizetett dolgozók vannak, akik nem függenek a főnököktől, akkor tudnak fellépni egy ilyen ügyben”.

Szex 2 órán át, 3 perc helyett! Olvassa el itt!
19 aug.
677
3millió

Nem fair, amit mondott. Azért nem, mert nem emlékszem olyan intézkedésre, amivel a magyar kormány szűkítette volna a készpénzhasználatot. Rengeteg ilyen javaslat érkezik, ez egy divatos téma, de a kormány semmilyen igényt nem fogadott el, nem engedjük szűkíteni a készpénzhasználatot

– tisztázta Orbán Viktor.

A kormányfő aláhúzta: a kormány álláspontja szilárd, a KDNP eleve ragaszkodik a készpénzhasználathoz. Ha együtt szeretnének működni a kormánnyal, akkor a készpénzhasználat kérdése olyan ügy, ahol könnyen szót tudnak érteni.

Orbán Viktor viszontválaszában elmondta, szívesen vitatkozik bármiről, de arról nem, hogy az az állítás elfogadható lenne, ha alacsony a fizetés, akkor a gyerekek rovására elkövetett ügyekben nem szólalnak meg.

Hát ezt hogy képzeli? Ne sértegesse azokat az embereket, akik kevés pénzért dolgoznak ezekben az intézményekben! Ha pedofil bűncselekményt tapasztalnak, meg fognak szólalni. Mindegyiküket megsérti

– fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: „Azért az mégiscsak abszurd, hogy egy olyan emberrel kell beszélnem ebben az ügyben, akinek a mozgalmának az aktivistájának a lakásán” épp ilyen fotókat találtak.

Férfiak, próbálják ki ma este. És többé nem lesz szükségük Viagrára!
19 aug.
526
2millió

„A belügyminiszternek kell eljárnia, nem úgy ismerem, mint aki habozni szokott”

Keresztes László Lóránt arról beszélt, egy hete járta be a sajtót a hír, miszerint Göd és az akkumulátorgyár adatai alapján mérgező, magzatkárosító hatású szer került a levegőbe, valamint más eseteket is megemlített. Az LMP képviselője szerint ezeket a cégeket százmilliárdokkal támogatják, „a hatóságok sokszor félrenéznek”, a civileket pedig hátráltatja az állam.

Az LMP-s politikus hangsúlyozta, nem szuverenitásvédelem, ha a cégek érdekében feláldozzák a természeti kincseket, majd arról érdeklődött, hogy lesz-e következménye a szennyezésnek, és „miért akarják elvenni a települések jogait, hogy a saját jövőjükről döntést hozzanak”.

Orbán Viktor válaszában leszögezte, nincs szándékuk arra nézve, hogy bármilyen közösségnek a saját életéről szóló döntését megakadályozzák, épp ellenkezőleg, „ezekben a kérdésekben a közösségekben elidegeníthetetlen és elvehetetlen jogaik vannak”.

A kormányfő a környezetvédelmi normákról elmondta: Magyarországon világos és tiszta szabályok vannak a követelményekre vonatkozóan, ezek a legmagasabb nyugati sztenderdekkel azonosak. Ha ezt megsértik, eljár a kormány, volt is arra példa, amikor bezártak egy üzemet. Úgy tudja, hogy a konkrét gödi ügyben a polgármester feljelentést tett, várják a vizsgálat eredményét, hogy kiderüljön, környezetkárosítás vagy rémhírterjesztés történt.

Keresztes László Lóránt viszontválaszában azt kérdezte,

a helyén maradhat-e a környezetvédelem ügyéért is felelős Lantos miniszter úr, amikor sorozatban ilyen súlyos környezetrombolásokat tapasztalhatunk?

Hogyan szabadultam meg a visszerektől 1 hét alatt
19 aug.
939
4millió

Orbán Viktor válaszában közölte:

Lantos miniszter urat nem érdemes kipécéznie. Ha környezetszennyezés történik, abban a belügyminiszternek kell eljárnia. Nem úgy ismerem, mint aki habozni szokott.

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első, hétfői ülésén a képviselők Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét választották köztársasági elnöknek. Előtte Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet, valamint reagált az ellenzéki kritikákra. A parlament döntött Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációjáról is.




Különleges projektek

Orbán Viktor felháborodva válaszolt az ellenzéki képviselőnek: „Hát ezt hogy képzeli?”

09 április
679
3millió

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés hétfői, estébe nyúló ülésén az azonnali kérdések órájában válaszolt az ellenzéki képviselők kérdéseire.

Kálmán Olga arról beszélt, Orbán Viktor azt állítja, hogy fogalma sincs „arról a pedofilhálózatról, ami átszövi az ön kormányát, pártját”. A DK képviselője a családi és a politikai „véletlenek” tisztázására is kérte a miniszterelnököt, Balog Zoltán püspököt is emlegetve.

Kérdezem hát miniszterelnök urat, meddig nézi még hülyének az embereket? Meddig érnek a pedofilhálózat szálai, mi volt az ön személyes szerepe a pedofilsegítő kegyelmében?

– tette fel a kérdést Kálmán Olga.

„A provokatív megjegyzéseket visszautasítom. A kormány számára sosem volt kérdés a pedofília ügye, a kormány mindig is mindent megtett annak érdekében, hogy megvédje a gyermekeket. A kormánynál és nálam is pedofiloknak nem volt, nincs és nem is lesz kegyelem” – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő arra is felhívta a figyelmet, hogy a baloldal nevezte ki a bicskei gyermekotthon élére az igazgatót, „önök tartották ott”. A vizsgálat 2011-ben még nem vezetett eredményre, ennek a feldolgozása tanulságos lesz, „de nem adtuk fel, mert 2016-ban ismét eljárást indítottunk, ami eredményre vezetett”.

Ha gombás körömbetegségben szenved, olvassa el ezt!
19 aug.
322
1millió

Önök hol voltak húsz évig, ha nekünk kellett eltakarítani azt, amit itt hagytak?

– kérdezett vissza Orbán Viktor.

Kálmán Olga válaszában kijelentette, hogy Orbán Viktor „döntött a pedofilsegítő kegyelméről”, majd azt állította, hogy „ön az egyik legmocskosabb bűn elkövetőjét védi”. Orbán Viktor leszögezte, az érintettek lemondtak, a kérdésekkel hozzájuk lehet fordulni, majd feltette a kérdést, tudják-e, 2010-ben hány pedofil bűnöző volt börtönben? 81, míg 2024-ben ez a szám 663, „miről beszélnek”?

„Kegyelmet a köztársasági elnök adott, hogy miért tette, ő tud válaszolni”

Tompos Márton szerint van még egy fontos tisztázatlan kérdés: „Erre a kérdésre világít rá az a felvétel, amin ön szerepel a bicskei igazgatóval egy kampányeseményen. Ez 2002-es felvétel, de az ön családjának céges ügyvédje védte az igazgatót a perben. A kegyelmet kapott helyettes az ön öccsének birkózóegyesületével dolgozott együtt Bicskén, és járt az ön által alapított Puskás Akadémián. Miniszterelnök úr, a kérdés az, hogy önnek személyesen milyen kapcsolata volt ehhez a két emberhez?” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Miért kapott kegyelmet K. Endre? Erre az egy dologra legyen szíves válaszolni

Hogyan kell kezelni a körömgombát?
19 aug.
307
1millió

– kérte a momentumos képviselő.

Orbán Viktor újra hangsúlyozta:

Kegyelmet a köztársasági elnök adott, hogy ezt miért tette, egyedül ő tud válaszolni. Nem vagyunk felhatalmazva, hogy a köztársasági elnök helyett bármely kérdésre válaszoljunk. A kormány az elé kerülő ügyekben megalapozottan jár el. Pedofilkérdésekben kegyelem helye nincs.

A miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldal nem segítette a kormányt a pedofilellenes törvénykezésben, „ha valaki pedofilokat rejtegetett, azok önök voltak”.

Tompos Márton ezután arról érdeklődött, hogy mit fognak tenni a gyermekek esetében az emberhez méltó körülményekért, az oktatásért, valamint azért, hogy minden gyermek bizalommal fordulhasson valakihez, ha bántják.

Orbán Viktor arra kérte a momentumos képviselőt, hogy tekintse át a 2010 óta hozott intézkedéseket, „a magyar gyermekvédelmi rendszer ma sokkal erősebb, mint amilyen 2010-ben volt, már csak azért is, mert azt az ötszáz bűnözőt, akiket önök engedtek járkálni szabadon, mi bezártuk”, valamint a gyermekvédelem költségvetési támogatása négyszer akkora, mint volt, „a fizetések nem mondom, hogy jók, de jóval magasabbak, mint az önök idején voltak”.

Parazitológus: "Ha papillómák vannak a nyakán, a mellkasán vagy a hónalján, azonnal hagyja abba a...
19 ápr.
594
2millió

„Az a megjegyzés, hogy nem törődünk ezzel a területtel, méltánytalan”

Ander Balázs hangsúlyozta, a gyermek felelősség, ezért a felelős gyermekvállalás kérdése sem lehet tabu, „valahol itt kezdődne az igazi gyermekvédelem”. A jobbikos képviselő szerint megvan az állam feladata is, ezért 2021-ben egyedüli ellenzéki pártként támogatták a gyermekvédelmi törvényt,

mi nem akarunk semmilyen pedofil gazembert szabadon látni, legyen az NER-es, vagy nem NER-es.

„Ön hagyta jóvá Varga Judit ellenjegyzését?”

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője arról érdeklődött, Orbán Viktor jóváhagyása után ellenjegyezte-e Varga Judit igazságügyi miniszterként K. Endre elnöki kegyelmét.

Orbán Viktor világossá tette:

A kormány ezt a kérdést nem tárgyalta, ha tárgyalta volna, sosem született volna meg a kegyelmi ítélet. Varga Juditnak azért kellett távoznia, mert ellenjegyezte azt, amit nem kellett volna ellenjegyeznie.

A kormányfő elmondta azt is, hogy minden vizsgálatot támogatnak az ügyben.

A férjemnek 2 éve nem volt merevedése, most meg 7-szer van egy éjszaka! Anyám azt tanácsolta, hogy tegyek három cseppet a teájába...
19 ápr.
570
2millió

Viszontválaszában Ander Balázs arról beszélt, hogy az átvilágítást támogatni fogják, mert fontos, hogy megfelelő emberek kerüljenek ezekre a posztokra, „de nem volt szó a fluktuációról, a munkaerőhiányról. Nagyobb volumenben kellene gondolkodni”, szerinte „valódi gyermekvédelemről beszélni Magyarországon nem lehet”.

Orbán Viktor az utolsó „és méltánytalan” megjegyzést leszámítva egyetértett, de a 2010-es kormányváltás időszakához képest a gyermekvédelmi intézményekre a költségvetési támogatás összegét négyszeresére emelték, „az a megjegyzés, hogy nem törődünk ezzel a területtel, méltánytalan. Sok még a tennivaló, dolgozunk is”.

„Mi támogatjuk a törvények szigorítását, a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni minél keményebb fellépést, de szükség lenne a megelőzésre és az áldozatsegítésre. Egy szót nem áldozott erre” –fogalmazott Ander Balázs.

Válaszában Orbán Viktor közölte:

Nincs vitám önnel. Az áldozatsegítés ügyében annyiban lehetne méltányosabb, hogy áldozatsegítő központokat ebben az országban a mi kormányunk hozott létre.

A kormányfő elmondta azt is, minden szigorítást megfontolnak, és kérik a javaslataik támogatását, „a belügyminiszter világos utasítást kapott arra, hogy minden gyermekvédelemmel foglalkozó intézményt át kell világítani”, mert úgy néz ki, hogy ezek eddig nem voltak elég alaposak.

Szex 2 órán át, 3 perc helyett. Fedezd fel a titkot
19 aug.
368
1millió

Alkotmányos jog lesz a készpénzhasználat?

Toroczkai László azzal kezdte, hogy

miniszterelnök úr, úgy tűnik, önök mindig a bankok és a bankárok oldalán állnak a magyar emberekkel szemben.

A Mi Hazánk elnöke azt kérdezte, miért van az, hogy a kormány leszavazta a Mi Hazánk Mozgalom készpénzhasználathoz fűződő jogokat érintő előterjesztését.

„Tényleg nem értjük egymást. Minden jel szerint szorul vissza a készpénzhasználat” – vágott vissza Toroczkai László, konkrét példaként említve a Volánbuszt és egy fesztivált. A Mi Hazánk az alkotmányba foglalná a készpénzhasználat jogát, de a kormánypártiak tárgysorozatba sem engedték venni a kérdést.

„Mi a készpénzhasználat mellett vagyunk, ezért nem szükséges jogi védelmet nyújtani azon túl, ami van. Ha önök azt gondolják, ezt érdemes alkotmányos szintre emelni, nem leszünk akadályai ennek” – jelezte Orbán Viktor, hozzátéve: a különböző rendezvényeknél azért küszöbölik ki a készpénzhasználatot, hogy saját fizetési rendszert csináljanak, és ne a bankok kártyáit használják.

Tegye csak egyszer, és örökre megszünteti a térdfájdalmat
19 aug.
742
3millió

„Hát ezt hogy képzeli?”

Jámbor András szerint az a helyzet, hogy a bicskei pedofil bűnelkövető azért került börtönbe, mert az egyik áldozat öngyilkos lett, és más áldozatok feljelentették az igazgatót, „legalább ezeknek az áldozatoknak a tettét ne vegyék el tőlük, ne próbálják a helyzetet kisajátítani”.

A Párbeszéd képviselője a végrehajtás rendszerét megjavításra valónak ítélte, valamint jelezte:

Miniszterelnök úrnak egyetlen tollvonásába kerülne, hogy holnaptól 1500 forintnál több jusson a gyermekekre.

Orbán Viktor semmi akadályát nem látta annak, hogy a végrehajtás rendszerét átvizsgálják, „én csak arra emlékszem, hogy mintha a végrehajtásnál a részletfizetési lehetőséget éppen mi vezettük volna be”, amivel segítik a végrehajtás alá kerülő embereket.

A kormányfő úgy látja, pénzügyi szempontból is át lehet tekinteni a gyermekvédelmi intézményeket, de ez nem függ össze a pedofilüggyel, először az utóbbit tegyék rendbe, aztán álljanak neki hosszabb távon is kiszámítható, tisztességes működési feltételek megteremtésének.

Jámbor András erre válaszul azt vetette fel, az a kérdés, hogy vannak-e olyan autonóm emberek a gyermekotthonokban, akik cselekedni mernek, „ezért a bérkérdés nem csak a fizetésről szól, ha jól megfizetett dolgozók vannak, akik nem függenek a főnököktől, akkor tudnak fellépni egy ilyen ügyben”.

Szex 2 órán át, 3 perc helyett! Olvassa el itt!
19 aug.
677
3millió

Nem fair, amit mondott. Azért nem, mert nem emlékszem olyan intézkedésre, amivel a magyar kormány szűkítette volna a készpénzhasználatot. Rengeteg ilyen javaslat érkezik, ez egy divatos téma, de a kormány semmilyen igényt nem fogadott el, nem engedjük szűkíteni a készpénzhasználatot

– tisztázta Orbán Viktor.

A kormányfő aláhúzta: a kormány álláspontja szilárd, a KDNP eleve ragaszkodik a készpénzhasználathoz. Ha együtt szeretnének működni a kormánnyal, akkor a készpénzhasználat kérdése olyan ügy, ahol könnyen szót tudnak érteni.

Orbán Viktor viszontválaszában elmondta, szívesen vitatkozik bármiről, de arról nem, hogy az az állítás elfogadható lenne, ha alacsony a fizetés, akkor a gyerekek rovására elkövetett ügyekben nem szólalnak meg.

Hát ezt hogy képzeli? Ne sértegesse azokat az embereket, akik kevés pénzért dolgoznak ezekben az intézményekben! Ha pedofil bűncselekményt tapasztalnak, meg fognak szólalni. Mindegyiküket megsérti

– fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: „Azért az mégiscsak abszurd, hogy egy olyan emberrel kell beszélnem ebben az ügyben, akinek a mozgalmának az aktivistájának a lakásán” épp ilyen fotókat találtak.

Férfiak, próbálják ki ma este. És többé nem lesz szükségük Viagrára!
19 aug.
526
2millió

„A belügyminiszternek kell eljárnia, nem úgy ismerem, mint aki habozni szokott”

Keresztes László Lóránt arról beszélt, egy hete járta be a sajtót a hír, miszerint Göd és az akkumulátorgyár adatai alapján mérgező, magzatkárosító hatású szer került a levegőbe, valamint más eseteket is megemlített. Az LMP képviselője szerint ezeket a cégeket százmilliárdokkal támogatják, „a hatóságok sokszor félrenéznek”, a civileket pedig hátráltatja az állam.

Az LMP-s politikus hangsúlyozta, nem szuverenitásvédelem, ha a cégek érdekében feláldozzák a természeti kincseket, majd arról érdeklődött, hogy lesz-e következménye a szennyezésnek, és „miért akarják elvenni a települések jogait, hogy a saját jövőjükről döntést hozzanak”.

Orbán Viktor válaszában leszögezte, nincs szándékuk arra nézve, hogy bármilyen közösségnek a saját életéről szóló döntését megakadályozzák, épp ellenkezőleg, „ezekben a kérdésekben a közösségekben elidegeníthetetlen és elvehetetlen jogaik vannak”.

A kormányfő a környezetvédelmi normákról elmondta: Magyarországon világos és tiszta szabályok vannak a követelményekre vonatkozóan, ezek a legmagasabb nyugati sztenderdekkel azonosak. Ha ezt megsértik, eljár a kormány, volt is arra példa, amikor bezártak egy üzemet. Úgy tudja, hogy a konkrét gödi ügyben a polgármester feljelentést tett, várják a vizsgálat eredményét, hogy kiderüljön, környezetkárosítás vagy rémhírterjesztés történt.

Keresztes László Lóránt viszontválaszában azt kérdezte,

a helyén maradhat-e a környezetvédelem ügyéért is felelős Lantos miniszter úr, amikor sorozatban ilyen súlyos környezetrombolásokat tapasztalhatunk?

Hogyan szabadultam meg a visszerektől 1 hét alatt
19 aug.
939
4millió

Orbán Viktor válaszában közölte:

Lantos miniszter urat nem érdemes kipécéznie. Ha környezetszennyezés történik, abban a belügyminiszternek kell eljárnia. Nem úgy ismerem, mint aki habozni szokott.

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első, hétfői ülésén a képviselők Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét választották köztársasági elnöknek. Előtte Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet, valamint reagált az ellenzéki kritikákra. A parlament döntött Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációjáról is.

👉 Ajánlott
Minden hír